Beremendi Építők SK

Bíró Ferenc interjú

2016.07.28 09:14:20

Megye 1 csapatunk megkezdte felkészülését a 2016/2017 szezonra. Csapatunk Bíró Ferenc személyében új vezetőedzővel vág neki az előttünk álló évadnak. A célokról, tervezett erősítésekről kérdeztük…Játékosként és edzőként hol fordult meg pályafutása során?

Játékosként igazából Lippón kezdtem el, majd Sellyére kerültem az Nb 2-be 17 évesen. Onnan Villányba kerültem fél évre, majd honvédséghez vonultattak be, ahol a Steinmetz SE-ben futballoztam. A katonaságot követően az Nb 3-a Siklós játékosa lettem. Ezt követően az Nb3-ban a bajnokságot megnyert Mohácshoz kerültem Nb2-be. Onnan a frissen feljutó Nb 2-s Beremendhez igazoltam. Az ominózus 24 pontos büntetést követően a kiesés után Ausztriába igazoltam, ahol a Landels Ligás Trimmelakam színeiben futballoztam 1 évet, majd onnan Frankenburga igazoltam, majd edzőként tértem vissza Beremendre, amikor is a 3. osztályban szerepelt a csapat. Onnan, ismét de immár edzőként Mohácsra kerültem. Ezt követően a 3. osztályú Bogád következett párhuzamosan a 95.születésű régiós válogatott irányítottam 5 éven keresztül. Majd onnan ismét Ausztriába igazoltam, hol már csak szakmai igazgatóként dolgoztam 4 évig az SC Kumberg-ben. Majd ismét úgy döntöttem, hogy hazatérek, több lehetőség közül, régi sikereim helyszínét választottam, Beremendet.

Új szezon, új csapat, milyen célkitűzési vannak rövid illetve hosszútávon?

Úgy gondolom nem egyszerű a helyzetem, de nem szeretném sajnáltatni magam. A hallottak és az eredmények alapján, tudom, hogy nagyon nehéz feladatott vállaltam, de úgy gondolom, közösen meg fogjuk ezt oldani, hogy sikeresebb szezon legyen ez, mint a tavalyi volt. Szeretem a kihívásokat, többek között ezrét is vállaltam el ezt a feladatot. Úgy gondolom, hogy a feltételek adottak. Rövid távú célom, hogy egy szerethető társaságot tudjak lehetőleg helyi játékosokból kialakítani. Természetesen tudom, hogy csak helyeikkel ezt nem tudjuk megoldani, ezért is igazoltunk külsősöket. Az első évben a középmezőnyt szeretnénk megcélozni, mivel a szerződésem 1+1 évre szól, de ha a feltételek adottak lesznek a későbbiekben egy dobogó közeli csapatott szeretnénk kialakítani.

Több posztról távoztak játékosok az előző szezont követően, ezen játékosok pótlására illetve a keret megerősítésére vannak kiszemelt játékosok?

 
Így van! Úgy gondolom, hogy akik távoztak, pótolhatók. Ezért is igazoltunk olyan neveket, akikkel a céljainkat szeretnénk elérni a következő szezonban. Ilyen játékos Bánfai Béla (kapus) és Balázs Gábor (csatár) Bogádról. Varga Balázs Letenyéről (középpálya). Szabó Balázs (középpálya) Ausztriai SC Kumberg. Borka Richárd (támadó, középpályás) Geresdlak. Novák László próbázó kapus poszton Mohácsról. Valamint fiatal játékosunk Rónai Krisztián visszatért Mohácsról.

Milyen játékstílust szeretne kialakítani, melyek lesznek a meghatározó stílusjegyek a játékunkban?

Az én filozófiám a rövidpasszos játék. Minden féle képen hátulról szeretnénk felépíteni a játékot, ezért fontos egy lábbal is biztos kapus, és úgy gondolom, hogy Bánfai személye erre adott. Mivel a csapatnak az előző idényben a csapat edzéslátogatása gyenge volt, ezáltal az erőnlét is elég gyenge. A felkészülés nagyon rövid, ahhoz, hogy letámadást tudjak játszatni a csapatommal, ami közel áll hozzám, ezért úgy gondolom, hogy egy pozíciós játékot fogunk játszani, ami sok kényszerítős labdatartással fog párosulni, reméljük sikerrel.

Sok sikert kívánunk az előttünk álló szezonhoz!

Hajrá Beremend!