Beremendi Építők SK

Kézilabda

2016.03.04 16:44:45

Rovatunk melyben szeretném bemutatni azokat sportolókat, sportvezetőket, akik aktív részesei Beremend sportéletének. Munkájukkal, sikereikkel sok dicsőséget szereztek és fognak szerezni községünknek.

Ezen a héten egy olyan sportág képviselője szólal meg, ami korábban szép sikereket ért meg itt Beremenden, és bár sok fiatal szívesen űzné ezt a sportot, de jelenleg szünetel. Mk Pelikán - Siklós KC kiválóságának Müller Dzsenifernek tettem fel kérdéseket.

 

Mikor és milyen módon ismerkedtél meg a kézilabdával?

A kézilabdával harmadikos koromban ismerkedtem meg, ami most már lassan 12 éve lesz. A beremendi általános iskolában kezdtem edzésekre járni és az első pillanattól kezdve megtetszett ez a sport.

Csapatod húzó embere vagy, és mint kapus nagy felelősség hárul rád. Hogyan készülsz fel fejben az adott mérkőzésre? Vannak „rituális” szokásaid?

 

Egy-egy mérkőzés előtt mindig próbálom átgondolni, hogy kik az ellenfél játékosai, és ki az, akire nagyon oda kell figyelni. Már ötödik éve NBII-ben játszunk, így nagyjából fel tudom térképezni a csapatokat.

 

Tanulás mellet sportolsz, ezt hogy tudod összehangolni

 

Heti 3 edzésünk van, mindegyik másfél órás. Néha nehéz összehangolni az iskola mellett, szabadidőm például nagyon ritkán van, de a sport lemondásokkal jár és sok áldozatot is kell hozni érte.

 

Jelenleg Siklóson játszol. Az idei szezonban mik a vezetőség elvárásai a csapattal szemben?


A vezetőségünknek nincsenek nagy elvárásai. Célunk az, hogy a középmezőnyben maradjunk, és minél jobban egységesítsük a csapatot.

 

A jövőt tekintően, gondolkodtál esetleg, hogy edzői babérokra törsz?


Igen, mindenképp szeretnék edzősködni, mert szeretek gyerekekkel foglalkozni, ezért is tanulok testnevelés-földrajz tanárnak. Jelen pillanatban erre nincs időm, de ha megszereztem a diplomámat el szeretnék kezdeni egy edzői kurzust is.

 

A mai gyerekeknek mit mondanál, mért érdemes a kézilabdát választani? Neked mit adott ez a sport?

 

A kézilabda jó mozgási lehetőséget biztosít, megtanít becsületesen nyerni, és veszíteni egyaránt. Amit még fontosnak tartok, hogy megtanulunk küzdeni saját magunkért és csapattársainkért.