Beremendi Építők SK

Asztalitenisz

2016.02.24 11:21:15

Rovatunk melyben szeretném bemutatni azokat sportolókat, sportvezetőket, akik aktív részesei Beremend sportéletének. Munkájukkal, sikereikkel sok dicsőséget szereztek és fognak szerezni községünknek.

Ezen a héten, az asztaliteniszé a főszerep, ezért egy olyan fiatal tehetséget kerestem meg, aki Beremendről indulva ért és ér el kimagasló sikereket. Ő Madacki Mirella.

Hány éves korodban, és hogyan ismerkedtél meg az asztalitenisszel. Kérlek, mesélj róla.

Nagypapám által ismerkedtem meg ezzel a sportággal. Ő adott először ütőt a kezemben, mikor hat éves voltam. Rengeteget köszönhetek neki, mivel ő tanított meg asztaliteniszezni.


Milyen sikereket értél el eddigi sport pályafutásod során, melyekre vagy a legbüszkébb ezek közül?

Rengeteg eredményem van, a legbüszkébb a következő eredményeimre vagyok: Serdülő Európa TOP 10 Bajnokság 7. hely, 36 szoros Országos Bajnoki cím utánpótlásban, Európa Bajnokság legjobb 16-közé jutás.

Egy átlagos héten mennyi időt töltesz edzéssel? Milyen áldozatokkal jár a felkészülés?

Az edzéseimet Pécsen tudom megoldani, mivel a környéken nincs máshol lehetőség. Heti ötször edzem. Az edzéseim majdnem 2 órásak. Az egész napomat erre szentelem, mivel utazni kell, hogy edzhessek. Nem valami kellemes a sok utazás, de a sport lemondássokkal jár.

Az idei évben is számos kihívással nézel szembe. Ebben az évben mik a céljaid?

Jelenleg Nagykanizsára vagyok igazolt játékos, ahol Nb I. -ben játszom. Én vagyok az első számú játékos, eddig 100%- osan állok a teljesítmény listán. Ez azt jelenti, hogy én egyedül nem vesztettem meccset még az egész bajnokságban, ami remélhetőleg így is marad. Legalábbis ez a cél. Lesz még pár felnőtt országos verseny idén, ahol szeretnék minél jobban teljesítni.

Mit köszönhetsz az asztalitenisznek? Kinek ajánlod ezt a sportágat?

Sokat köszönhetek ennek a sportágnak, mert úgy vélem és az eredményeim is ezt mutatják, hogy megérte elkezdeni. Sok eredményt értem el, amire büszke vagyok, de ez nem ment egyszerűen. Rengeteg edzés, kitartás, szorgalom és persze tehetség is kell ahhoz, hogy ilyen profi szintre kerüljön valaki. Az eredmények nem jönnek egyhamar, évek is kellenek, hogy elérjen valaki egy eredményt. Ezért is nem valami népszerű sportág, mivel azt hiszik, hogy elkezdenek asztaliteniszezni, és már három hónap alatt jön valami eredmény. Közben meg három hónap alatt még az alapokat sem lehet megtanulni. Ezért nincs annyi asztaliteniszező, mert hamar feladják, nincs bennük elég kitartás. Nekem is évek kellettek mire elértem egy kisebb eredményt. Nagyon lassú folyamat, mire mindent megtanul az ember. Azoknak ajánlom ezt a sportágat, akikben van kitartás és szorgalom, mert csak így lehet ezt a sportágat csinálni.

Sok sikert kívánunk a továbbiakhoz!