Beremendi Építők SK

Sportélet Beremenden, fiatal atlétánk Gősi Gergő

2016.02.15 19:03:58

Rovatunk melyben szeretnénk bemutatni azokat sportolókat, sportvezetőket, akik aktív részesei Beremend sportéletének. Munkájukkal, sikereikkel sok dicsőséget szereztek és fognak szerezni községünknek.
Előző írásunkhoz hasonlóan ismét az atlétikáé lesz a főszerep. Egy olyan fiatal sportolóra esett a választás, aki kitartó edzésmunkája és a sporthoz való példás hozzáállásával sok fiatalnak példát mutat. Kiváló atlétánkat Gősi Gergőt kérdeztük eredményeiről és jövőbeli terveiről.

Hogy érzed magad, mennyire vagy elégedett az előző éveddel?

Elmondhatjuk, hogy ahhoz képest, hogy a tavalyi évben az ifjúságiak között versenyeztem, és ebben a korosztályban én voltam az úgymond a fiatal, korosztály a 1998-1999 születésű sportolókból állt össze, ahhoz képest egy pozitív évet zártam. Több alkalommal is bent voltunk az országos 8 helyezettben, valamint sikerült egy olyan eredményt elérni, amire nagyon büszke vagyok, mégpedig a Magyar Ifjúsági Liga 3000 méteres síkfutás versenyszámában 4. helyezést értem el, ezzel a legjobb 1999 születésű versenyző voltam.

Sokszor lehet látni téged a faluban tréningezni, hogy épül fel egy átlagos heted?

Egy átlagos hetem úgy épül fel, hogy lehetőségeimhez mérten heti 4-5 edzést próbálok a hétbe beleszűkíteni. A délelőtt az iskoláé, majd amint haza érek, megkezdem az edzést. Egy tréning alkalmával 10-12 km futás a cél. Ezt összhangba kell hozni a tanulással. Arra törekszem, hogy sikerüljön a heti edzéstervet megvalósítani.

Az edzések mellet milyen módszerekkel készülsz a versenyekre?

A délutáni edzések mellett, igyekszem az iskolában lévő testnevelés órákból kihozni a maximumot. A sprintfutások gyakorlása, ezáltal az állóképességem fejlesztésére törekszem ott.

Az év elején járunk, idén mik a célkitűzések, milyen versenyek szerepelnek a naptáradban?

Az idei évem lesz az eddigi legsűrűbb a versenyek szempontjából, hiszen belekezdtünk edzőmmel és egyben édesapámmal egy új programba, mégpedig a hegyi futásba. A hegyi futás jelenleg felfutóban van az atlétikában, ezáltal több lehetőség nyílik. Ezt édesapám is felfedezte, hogy a fizikai alapjaim megvannak hozzá, a természeti adottságok is bőven megvannak itt Beremenden a felkészüléshez, valamint a környék is bővelkedik erre a célra kitűnő edzéstereppel, hogy a lehető legjobban készülhessek a hegyi futásra. Nagy céljaim vannak az idei évre ebben a kategóriában, de természetesen a pályaversenyeket sem szorítom háttérbe. Ezek mellet volt egy döntés, ami a pályafutásom során az eddig legnehezebb döntés volt. Pécsre igazoltam. Így lehetőségem nyílik arra, hogy csapatársakkal együtt készüljek a versenyekre, valamint csapatban is indulni tudjunk a megméretetéseken.

A sporton kívül, iskolába jársz. Milyen irányban folytatod tanulmányaidat? Van konkrét elképzelésed, hogy a tanulmányaid befejezése után mivel szeretnél foglalkozni?

Jelenleg a siklósi Táncsics Mihály Gimnázium tanulója vagyok. Emelt óraszámú német tagozatára járok. Céljaim az elkövetkező négy évben a német nyelvtudásom tökéletességig való fejlesztése, ezután mérnöki pálya felé szeretném folytatni tanulmányaimat. Járműmérnök végzettség megszerzésére törekszem.

A továbbiakhoz sok sikert, erőt és kitartást kívánunk!