Beremendi Építők SK

Tavaszváró Megye IV.

2016.01.17 19:35:33

Megye IV csapatunk is elkezdte a felkészülést a 2016 tavaszi szezonra. Vezetőedzőnk Müller Károly nyilatkozott a mögöttünk álló őszről, a felkészülésről, és a tavaszi célkitűzésekről.

 

Egy eredményes őszi szezont követően a 2. helyen kezdhetjük a felkészülést. Mennyire vagy elégedett a csapat őszi teljesítményével?

Valóban eredményes őszi szezont tudhatunk magunk mögött, 11 mérkőzésből 7-szer győztesként hagytuk el a pályát, kétszer játszottunk döntetlent, és kétszer kaptunk ki. Büszke vagyok a játékosokra, remek őszt produkáltunk, ezúton is szeretném mindenkinek megköszönni az eddigi munkát. A 11 meccs alatt 60 (!) gólt rúgtunk, ami azt gondolom, kimagasló eredménynek számít, legyen szó bármilyen osztályról. A kapott gólok száma egy kicsit magas (18), a védekezésünkön mindenképp javítanunk kell a közeljövőben. Boldogok vagyunk, hiszen a tavalyi szezonunkhoz képest (akkor a 6. helyen fordultunk mindössze 25 rúgott góllal) most második helyet foglaljuk el a pontvadászatban, ami egy kicsit elszomorít minket, hogy az éllovas Márok 10 ponttal előttünk jár. De nem adjuk fel, dolgozunk tovább a sikerekért!

Január 13.-vel megkezdődött a felkészülés. Milyen programok várnak a csapatra ebben a periódusban?

Hetente 3 edzést szeretnénk tartani, amelyből egy biztosan közös edzés lesz ifi csapatunkkal, hiszen több emberrel, sokkal hatékonyabb edzéseket lehet lebonyolítani. A téli alapozás mindig keményebb, mint a nyári, rengeteg energiát fogunk forgatni a megfelelő kondíció megszerzésére. Sok rövid és hosszú távú futásra számíthatnak játékosaink a felkészülés alatt, amelyet természetesen követnek majd a labdás gyakorlatok. Ha minden jól megy, január 23-án Töttössel játsszuk első felkészülési mérkőzésünket. Tervbe van még Polgári Csaba csapata, Magyarbóly, velük egy meccs itthon és egy idegenben, illetve Siklós és Ócsárd ifi csapataival is felvettük a kapcsolatot. Pontos időpontokat csak a későbbiekben tudunk mondani.

A tél folyamán történő esetleges játékos mozgásokról kérdeznélek. Számíthatunk új játékos érkezésére, vagy esetleg távozóra.

Beszéltünk a játékosokkal, senki sem jelezte távozási szándékát. Voltak játékosaink, akiknek lett volna lehetőségük magasabb osztályba igazolniuk, ám végül minket választottak, továbbra is velünk maradnak. Ami biztos, Magyarbólyból érkezik egy „régi-új” játékosunk Illés Erik személyében. Csatlakozik hozzánk a sérülésekkel küszködő Takács Attila. Reményeink szerint alacsonyabb osztályban nem fog kiújulni térdsérülése. Vannak még kérdőjelek, ám addig nem szeretnék semmit sem mondani, amíg nem tudunk konkrétumokat.

Melyek azok a posztok, amit mindenképp szeretnénk a jövőben megerősíteni?

Véleményem szerint elég erősek vagyunk ehhez az osztályhoz. Megvannak a megfelelő játékosok valamennyi posztra. Sok lehetőségünk van, vannak játékosok, akik képesek több szerepkörben is futballozni. Ami problémát jelenthet, az őszi szezon végére egy kicsit elfogytunk, jöttek a sérülések. Két- három ember érkezése mindenképp erősítést jelenthet, amiből két játékos már biztosan velünk tart.

A pontvadászat 2. helyéről folytatjuk a bajnokságot. Mik a célkitűzések? A bajnokság végén mi lenne az az eredmény, ami után elégedetten nyugtázhatnád a szezont?

A nyári felkészülési időszakban a bajnoki címet tűztük ki célunknak. A tavaszi fordulókban az összes meccset meg kell nyernünk, és bíznunk kell abban, hogy lesz olyan csapat, aki képes lesz pontot illetve pontokat rabolni a Szabó Mihály vezette Mároktól. Ami nem jött össze tavaly, reméljük sikerül idén. Nem tudni, hogy a második hely idén is feljutást jelent-e, de az biztos, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy elérjük a célunkat. Jövőre egy osztállyal feljebb, a Megye III-ban szeretnénk futballozni.

 

A felkészüléshez és a célok eléréséhez sok sikert és sérülésektől mentes tavaszt kívánunk! Hajrá Beremend!